nielsmorrien.reismee.nl

Perth - Broome

Na Perth gingen we op weg naar het Noorden. Na in Geraldton even boodschappen te hebben gedaan gingen we weer verder, maar 40 kilometer Noord van Geraldton kregen we een oververhitte motor. Wij dachten, blijven we de rest van de dag wel langs de weg staan, proberen we morgen ochtend wel weer opnieuw. Zo gezegd zo gedaan, de volgende ochtend gingen we weer rijden, maar binnen 5 minuten alweer oververhit. Dus dat was niet goed. RAA (soort van ANW gebeld en die hebben ons terug naar Geraldton gesleept. Het bleek dat onze cilinderkop kapot was.
Dus we hebben zitten denken wat we het best konden doen, auto laten repareren, of op een andere manier verder reizen. Het zou ons in in alle twee de gevallen veel geld gaan kosten.
Uiteindelijk hebben we besloten de auto te laten repareren.
We hebben een week in Gerladton vast gezeten, daarna zijn we weer verder naar het Noorden gereden.
We hebben in Coral Bay twee nachten overnacht. De eerste dag dat we er waren 's ochtends even gesnorkeld, het koraal rif kwam tot in de baai, nog geen 10 meter van het strand af. Heel veel vissen en ook een paar stingray's gezien. 's Avonds nog een keer gaan snorkelen, en mooie zonsondergang gezien.
De volgende dag ging ik een dag duiken. Ik vertrok 's ochtends met een man of 10 met een busje naar de boot. Toen we op het water waren ging er een vliegtuig de lucht in, die op zoek ging naar Manta's. Eenmaal gevonden gingen wij ernaar toe. Iedereen moest zich onder tussen in zijn/haar snorkel uitrusting begeven. Aangekomen op de plek gingen we te water en hebben we +/- een half uur met de manta's gesnorkeld, het zijn echt super mooie beesten, en groot!!!
Daarna gingen we wat rond varen. We hebben dolfijnen gezien, reef sharks, schildpadden, een 4 meter lange tiger shark en een zee slang.
Toen gingen we opweg naar onze eerste duik plaats. Wij in onze duik uitrusting gehesen en te water. Het zicht was echt prachtig. Meter of 15 zicht, en alleen maar vissen en koraal. Een heleboel verschillende soorten vis, in allerlei soorten en maten en echt alle kleuren die je je maar kan bedenken. Ook nog 2 black tip reef sharks gezien van +/- 1,5 meter.
Tweede duik was ook heel gaaf. Nog meer soorten vis gezien, en nog veel meer koraal rif. Nog een aantal stingray's en een paar murenes.
Ik was rond een uur of 5 weer terug, echt super leuke dag gehad!
Volgende dag gingen we weg. 's Ochtends eerst nog 1,5 uur gesnorkeld. We kwamen nog een schildpad tegen. Een stuk of 15 minuten gevolgd, daarna weer richting het strand om op pad te gaan.
Via Port Hedland naar Broome gereden. Het weer is wel stukken zwaarder geworden. De lucht vochtigheid zit rond de 80% en de temperatuur is ook rond de 35 graden. Maakt niet uit waar je bent, maar tussen 8 en 5 is het stik heet. 's Avonds koelt het ook niet heel erg af, dat is ook wel minder, het blijft gewoon boven de 25 graden. Maarja, we overleven het wel.
Vandaag zijn we dus in Broome, morgen richting Darwin toe.

Groeten,
Niels!