Lessen, Broertje en DUIKEN!!!=D
Ben ik weer!! Weer een heel aantal dingen beleefd afgelopen weken. Dus ik hoop dat jullie het nog steeds interessant vinden, want hier komt weer een verhaaltje aan;)
De week na mijn laatste verhaal zat ik op de kant. Ik mocht die week les geven aan 4 personen. Als les boot had ik de Elektra. Een hele spannende naam en zo was het bootje ook. Het was namelijk een klein 28 voetertje (ja dat is klein voor Griekse begrippen), met alle ballast (hek anker, diesel+water tank, alle andere goed bedoelde rotzooi) aan de stuurboord kant.
Buiten het feit dat het bootje dus al ver overhelde naar 1 kant, was het ook zo wankel als het maar kon.
Dus ik heb daar 4 dagen met z’n 5e op gezeten. Was wel heel gezellig. Ze hebben het zeilen, aanleggen en zeker ook het gijpen goed onder de knie gekregen!
Ik ben een aantal keer wezen ankeren in een baaitje bij Skorpios, prachtig baaitje waar nauwelijks iemand komt omdat het er nogal lastig is om in te komen (ondieptes en rotsen). Maar als je er eenmaal ligt, lig je er heerlijk!!
Ook ben ik weer naar Palairos gezeild. Dat prachtige plaatsje op het vaste land met een ideale strandtent;)
Deze week waren er ook 2 vriendinnen van Bouke over.
Op vrijdag avond met z’n alle naar de Biblos gegaan, waar er een beachparty was. De DJ liep er in strakke speedo en bikini top rond en het duurde ook niet lang voordat de meiden in bikini top waren en de jongens hun shirt aan de broek hadden hangen. Was een hele geslaagde avond!
Die zaterdag kwam m’n broertje aan!!! Was super gezellig om die weer te zien.
Hij is toen mee gegaan op flottielje. Zondag voeren we uit naar Abeliki baai. Omdat Spartakhori en Vathy allebei volzaten zijn we maar direct naar een baai gegaan. Abeliki is een baai die ook op het eiland Meganisi ligt. Een mooie verzameling van baaitjes en inhammen waar ze in een van die inhammen ook een restaurantje hebben gebouwd. Dus voor dat restaurantje een raft gebouwd.
Toen kwamen we erachter dat onze benzine voor de bijboot niet was bijgevuld, dus daar moesten we iets op verzinnen. Ik ben toen samen met Alexia (een Griekse en vriendin van Bouke) met iemand van het restaurant in een ‘auto’ gestapt en zijn we naar Spartakhori gereden, waar we konden tanken.
Een levensgevaarlijke rit, maar ik had wel een heel mooi uitzicht over Meganisi, omdat we over de bergen heen reden.
Na Abeliki zijn we naar Kastos gevaren waar we wederom een raft mochten bouwen.
Van Kastos ging de toch door naar Frikes, waar we de haven binnen kwamen en nog maar 1 vrij plekje zagen. Daar hadden we snel onze boot neergelegd, die stak toen nog wel 1,5 meter naast de kade, maarjah. Toen werd het pas echt leuk, want we moesten toen nog 11 boten kwijt. Uiteindelijk hebben we onszelf 6 dik uitgebouwd en de rest van de boten naast 3 andere boten neer gelegd. Het paste allemaal nog maar net!
Toen we de laatste dag in Sivota aankwamen was het appeltje eitje. De hele kade was leeg dus we hadden alle ruimte om de boten te parkeren.
Volgende dag op de terug weg nog met Tom de grotten in gezwommen. Eindelijk een keer helemaal achter in geweest!! We hadden een lamp mee (die waterdicht bleek te zijn, wisten we niet zeker van tevoren=P) en zijn helemaal naar achter gezwommen. Hele grote ruimte waar de vleermuizen je om de oren vliegen, maar echt prachtig! Zeker als je onderwater kijkt en het zonlicht via de opening naar binnen schijnt!
Donderdag en vrijdag avond/nacht nog heerlijk wezen stappen (toch Tom?!=P ;)
Daarna was het alweer een week later en ging hij weer terug naar Nederland.
Ik mocht mijn spullen weer overzetten want ik begon aan de eerste week van een aantal weken op de kant. Corné’s vader kwam eerst aan en die ging met Corne en Bouke op flot.
Maayke, Ilona en ik bleven op de kant. Er was niet heel veel te doen. Wat kleine klusjes en wat dingen voorbereiden voor de volgende week.
Maar we hadden wel tijd om op dinsdag een autootje te huren! We zijn toen eerst naar Porto Katsiki gereden, waar we eventjes in alle drukte hebben gelegen en gezwommen.
Daarna zijn we doorgereden naar het uiterste puntje van Lefkas. Daar staat een oude vuurtoren en heb je een prachtig uitzicht over de zee, Ithaka en Keffelonia.
Toen we daar even lekker waren uitgewaaid zijn we naar Vassiliki gereden. Een leuk dorpje waar veel windsurfers en zeilers zijn omdat het in de uitgang van een dal licht. De wind waait daar dus meestal goed doorheen. Daar even lekker wat gedronken en toen verder gereden naar Poros. Een baai vlakbij Sivota. Daar nog even heerlijk gezwommen en toen was het wel weer tijd om terug richting Nydri te gaan.
Het weekend daarna was weer even goed doorwerken om alle boten weer netjes en in orde te maken, maar ook dat is weer allemaal gelukt.
Toen kwam de rest van Corné´s familie. Ik had weer een lekker relaxte week op de kant. Niet 24u per dag met gasten bezig hoeven te zijn, dit is ook wel lekker even ;)
Ook deze week was er weinig te doen, maar dat gaf mij wel de kans om eindelijk te gaan duiken!!!=D
Woensdags stond ik om half 10 klaar op de boulevard. Samen met 2 intro duikers, een divemaster en 2 instructeurs gingen we met een rip naar het eerste eilandje, Sparti. Daar ging ik met een van de instructeurs en de andere divemaster overboord voor m´n eerste duik. Prachtig zicht en een heerlijk water temperatuurtje. Rustig aan zakten we af naar 43 meter, waar het nog steeds 23 graden was! Onderweg veel groupers en snappers gezien. Op de terugweg rond de 10 meter kwamen we een murene tegen die zijn hoofd uit z´n hol stak en nog een stukje verder zagen we een inktvisje onder een rots weg schieten. Dus die rots werd omhoog getild en de instructeur ving de inktvis. Dus jah, die heb ik ook maar even vast gehouden voordat we hem weer rustig verder lieten zwemmen.
Heerlijk 40 minuutjes gedoken, daarna zijn we naar de tweede plek gevaren, Skorpidi.
Na een ruime oppervlakte interval gingen we weer naar beneden. Langzaam aan zakten we af naar 38 meter. Mooie rotswand waar we langs hebben gezwommen en een heel groot veld vol met kokerwormen. Veel kleine visjes weer en een aantal groupers. Verder heerlijk rustig een uurtje lang gedoken, was weer heerlijk!!! Veel te lang geleden. Hopelijk heb ik vaker de tijd om dit te gaan doen!
Toen ik terug kwam moest ik onverwachts nog naar Sivota toe om daar een ankerlier te vervangen. Gelukkig was dat redelijk snel gedaan en was ik nog op tijd terug voor Sunset and the Stars. Die nacht dus weer heerlijk op het strand gelegen en naar verhalen over de sterren en de Griekse mythologie geluisterd!
Nu is het weer lekker weekend dus dat betekend weer even doorwerken!
Aankomende week les geven, heb ik ook wel weer zin in!
Ik hoop dat het niet een al te lang verhaal is geworden.
Hoor snel wel weer wat van jullie, of visa versa ;)
Poeha! Uitgaan was super joh! Niks mis mee^^ (A)
Eindelijk staat Greece in je logboek!! fet man. En verbaas me steeds weer dat jullie zoveel boten zo creatief kunnen inparkeren. Niet stoppen met schrijven is leuk om te lezen. Mis je wel. Zeker nu zeelandweekend dichterbij komt en er een bed over is. Faith. Dat bed is van jou. Jij hoort er te zijn.
Ha die Niels, eindelijk heb ik ook weer eens tijd om uitgebreid je verhalen te lezen. Leuk hoor! Maar het schiet alweer op hé? Wij hebben vakanties ook weer achter de rug. Ik heb de Spritz (een lekker drankje) ontdekt. We zijn vanavond door je moeder uitgenodigd om aan te schuiven bij de bbq. Ga ik het daar ook serveren! Afin, scholen zijn weer begonnen. Voor Marlou en Tom dus een spannend jaar en dat geldt ook wel een beetje voor Leon die niet heel erg gemotiveerd is met 4 lesdagen t/m het achtste uur.... We zullen het zien. Jij vooral nog lekker genieten. En als ik het zo lees en zie wordt de volgende vakantie van ons misschien ook wel weer een keertje Griekenland! Gezellige weken nog daar en veel groetjes.