Adelaide (NL)
19 dec. 2007
vanuit
Eindelijk heb ik weer eens tijd om mijn site te uploaden. Best nogal druk geweest de laatste paar weken. Maar ik zal bij het begin beginnen.
De zaterdag dat we in Adelaide aan kwamen hebben we wat naar werk gezocht. Op het internet, uitzend bureaus en gewoon overal wat kijken en onze naam achter laten. We hebben voor de nacht een hostel opgezocht. Lekker makkelijk en niet al te duur. Hebben nog mee gedaan aan een poker wedstrijd en hebben wat door de stad gelopen.
Zondag zijn we naar Mike gegaan, een collega van mijn vader die net naar Adelaide is verhuisd. Hij kwam met het idee om op een caravan park te verblijven. Maar omdat het zondag was alles vroeg dicht. Dus hebben we die nacht op zijn oprit geslapen. We kregen wel een telefoontje van Buskers, een cafe/restaurant waar we ook onze namen hadden achter gelaten. Of we de volgende dag even langs konden komen.
Dus Maandag naar Buskers gegaan. Even ons gezicht laten zien, wie en hoe we zijn, en onze eerste start tijden ontvangen. Daarna zijn we naar het caravan park gegaan en voor een week geboekt. We staan nu nog steeds op hetzelfde park, want het is wel makkelijk daar.
We moesten vrijdag beginnen, dus we hadden nog 3 dagen om beetje rond te hangen enzo. We hebben wat door en rond Adelaide gereden, zijn naar het strand gegaan, hebben een zwembad opgezocht, en we hebben een dag een paar surfboards geleend van Mike, en zijn toen naar Victor Harbour gegaan en geprobeerd te surfen. Veel lol gehad dus.
Vrijdag was dus onze eerste dag dat we moesten werken. We moeten oberen. Bestellingen opnemen, eten en drinken brengen en alles weer opruimen. Ik ben nu ook al zover dat ik koffie’s en anderen drankjes maak. Het werk is echt leuk. De crew is heel gezellig, niet ouder dan 24, dus allemaal rond mijn leeftijd. En ook de (meeste) klanten zijn leuk. Gezellig een praatje mee maken en leuke fooien ontvangen.
De laatste paar weken heb ik weinig anders gedaan dan werken. Sommige dagen 12 uur gedraaid, maar dat gaat gewoon makkelijk. We krijgen al het drinken gratis, en eigenlijk altijd het eten ook.
Wanneer we een keer een dag vrij hadden zijn we naar het strand gegaan of het winkel centrum. Maar dat was niet heel vaak.
Ons plan is nu om in Adelaide te bijven tot 2 januari. Dus Kerstmis en Nieuw Jaar hier vieren, en dan weer verder trekken. Waar naar toe dat zien we dan wel, maar dat laat ik jullie wel weten
See You!!
See You!!