nielsmorrien.reismee.nl

Laatste weken en het eind!

Hallo allemaal!

Hier alweer mijn laatste Griekenland verhaal!
Nadat mijn ouders weer naar huis zijn gegaan zat ik een weekje met Bouke op de kant.
We moesten klaar staan met een tas om eventueel een boot naar Corfu te varen. We hebben alleen de hele week klaar gestaan maar er was geen boot om naar Corfu te varen.
Wel hebben we zaterdags een klein bootje naar Sivota gevaren, was wel een mooi tochtje, windkrachtje 6 en golven tegen en dus helemaal kletsnat aangekomen. Toen we daarna een grotere boot terug namen naar Nidri was natuurlijk de wind weg en konden we alweer op de motor naar Nidri tuffen.
Maandags hebben we ook een andere boot vanuit Sivota opgehaald. Toen stond er wel een lekker windje en hebben we nog een lekker stuk gezeild.
De rest van de week hebben we eigenlijk weinig anders gedaan dan lekker in de zon gelegen, kleine klusjes opknappen en een heerlijke wafel met ijs gegeten bij Di Paris, heel vervelend allemaal dus;)
Die week daarop was onze laatste flottielje week. Corne en Bouke hebben die gevaren, ik bleef met Maayke op de kant.
’s Maandags begon het opeens heel hard te waaien, toen hebben we nog wat boten extra vast moeten leggen en 1 zelfs moeten verplaatsen.
Daarbij verloren we wel het hekanker, maar daar hebben we dinsdag een halve dag lang naar lopen dreggen tot we het anker weer terug hadden gevonden.
Dinsdag middag zijn we met de pick-up naar Sivota gereden om een kaartje met foto van ons bij Janna achter te laten (waar we altijd onze lunch deden). Op de terug weg reden we langs een afslag waar we altijd al langs reden, maar nog nooit in waren gereden. Dus Maayke en ik die afslag nemen en maar door rijden. We kwamen kleine berg dorpjes heen, reden tot bijna boven op een van de bergen van Lefkas en kwamen weggetjes tegen die op een gegeven moment wel heel smal werden!
Het was wel een kraak heldere dag en toen we op ons hoogte punt waren konden we letterlijk mijlen ver kijken, we hebben zelfs een berg op Zakynthos gezien. Jammer genoeg hadden we geen foto camera mee, maar het was wel prachtig om te zien!!
De dag daarop zijn we naar ‘het kerkje’ gereden. Een kerkje wat op de top van een berg staat die we vanuit Nidri kunnen zien (1080 meter hoog). Het was een mooi tochtje met heel veel slingerweggetjes en prachtig uitzicht op Nidri en alle eilandjes die er voor de kust liggen.
We zijn langs de andere kant van de berg terug gereden, en daar leek het wel alsof je door een heel bos aan het rijden was.
Rest van de week bijzonder weinig gedaan, zoveel mogelijk nog van de zon genoten en ons vooral niet te druk gemaakt.
En toen was het tijd voor onze laatste bbq en om afscheid te nemen van iedereen in Nidri. Maandag voeren we met z’n 4e op de Sirocco naar Gaios (op het eiland Paxos). We voeren met een flottielje van de Engelse mee. Het was ’s ochtends om 8 uur vertrekken, de brug van 10 uur bij Lefkas nemen en daarna 6 uur lang immer gerade aus richting Gaios. We hadden de wind (en de golven) van schuin achterin, dus het was wel hobbelig maar toch wel een lekker zeil weertje. In Gaios mee geholpen de 13 boten van de Engelse aan te leggen en ’s avonds met de Engelse lead crew gezellig gegeten in een restaurantje.
De volgende dag dachten wij heerlijk op onszelf onze laatste ‘vrije’ dag te kunnen doorbrengen. We zijn toen naar Sivota Mourtos gevaren, een andere Sivota die op het vaste land ligt noordelijk van Lefkas. Een prachtig stukje water daar met mooie eilandjes, parel witte stranden en helder blauw water. Daar aangekomen zijn we heerlijk op een terrasje neergestreken en hebben in onze zwembroek het ons maar aangenaam gemaakt.
Totdat opeens een Sailing Holidays boot aankwam varen en het bleek dat de flottielje van de grote baas ook daarheen kwam samen met nog een andere flottielje.
Dus we moesten zowaar nog een beetje werken, maar dat mocht de pret niet drukken.
De volgende dag was onze laatste dag op het water. Toen hebben we het laatste stukje naar Corfu gevaren. Lekker zeilweertje nog en af en toe nog een warm zonnetje. Als je langs Corfu vaart vaar je langs een groot oud fort en daarna vaar je een gigantische baai binnen waar allemaal cruise schepen liggen en nog veel meer. Wij moesten de marina helemaal achterin hebben. De marina binnen varend hebben we maar een fles champagne open getrokken en toen was het echt voorbij.
’s Avonds nog 1x Gyros gegeten en wat wezen drinken in de lokale kroeg en toen werden we de volgende ochtend opgehaald om naar het vliegveld te worden gebracht.
We mochten heel fijn via Gatwick naar Schiphol vliegen, waar we ook nog eens 6 uur in Engeland moesten wachten. Maar uiteindelijk ’s avonds op Schiphol aangekomen, daar met z’n allen nog wat gedronken en toen het laatste stukje weer terug naar Arnhem.

So far for Greece…..who knows what’s next;)

Annelies

Ha Niels
Het klinkt inderdaad als een prachtig avontuur. Ben er jaloers op. In ieder geval welkom thuis en succes voor de toekomst.
Groetjes Annelies