nielsmorrien.reismee.nl

A walk in the Park

Mijn eerste IFR check heb ik ook alweer gehaald!!
Donderdag mijn check gevlogen en ging prima!! Op hoogte houden na, want het was redelijk bumpy dus ik zat af en toe met mijn hoofd tegen het dak aan, en neus 5 graden onder de horizon, heel weinig gas geven en nog steeds met 500'/min stijgen... Dus dat was wat lastig, maar alle oefeningen gingen perfect. Dus mooi gehaald
Vrijdag begonnen met Approaches te vliegen. Dat zijn speciale manouvres en patroontjes die je dan met behulp van radio bakens moet vliegen om op een vliegveld te landen. Dat ging ook wel lekker, en daar ga ik maandag weer mee verder.

Het weekend heb ik vrij gehad, zaterdag naar Fashion Square geweest (grote shopping mall) en daar wat rond gelopen. Daarna nog even naar Old Town Scottsdale geweest. Dat is een heel gezellig, wat ouderwets uitziend stuk van Scottsdale met veel souvenir winkeltjes en restaurantjes in een beetje Mexicaanse stijl. Daar 's avonds ook heerlijk Spareribs gegeten, was zeer geslaagd.

En vandaag (zondag) ben ik samen met een huisgenootje richting Superstition Mountains gereden, en daar in de buurt een wandelingetje van een uurtje of 4 gemaakt.
Heeft iemand zich ooit afgevraagd of je het ratelen van een ratelslang nou echt zou horen? Nou, geloof mij dat hoor je heel goed!!! Ik ben nog nooit zo snel 3 meter verderop gekomen.
Langs het pad kwamen we een opgedroogd riviertje tegen, dus die zijn we een stuk opgelopen, maar daar konden we uiteindelijk niet verder, dus toen rechtsom keert gemaakt en op de terug weg hoorde ik opeens heel hard geratel en Botman (mijn huisgenoot heet Niels Botman) roepen: Whoohooo. Dus toen was ik heel snel een stuk terug, snel natuurlijk camera gepakt en foto's gemaakt (van veilige afstand) want gelukkig was die slang ook wel een beetje bang voor ons en ging hij er ook vandoor.
Daarna lekker verder gewandeld, veel hagedisjes tegen gekomen onderweg. Toen zagen we opeens een hele mooie bergtop, maar het pad liep daar natuurlijk niet naar toe. Dus toen maar stuk offroad gegaan. Eerste stuk ging nog best goed, daarna begon het wat vol te raken met prikkel bosjes en cactussen, maar uiteindelijk toch op de top gestaan! Toen zagen we daarna natuurlijk wel een top die nog iets hoger lag en er redelijk begaanbaar uitzag. Dus die kant op gegaan, en bleek best goed te doen zijn, beetje stijl af en toe en wat schuivende steentjes, maar ook daar de top gehaald. Ondertussen waren we best wel wat vermoeid geraakt dus toen maar voor de terug weg gekozen, eerst nog een hele klus om terug op het pad te komen. We wisten wel waar we naar toe moesten, maar er stonden weer wat cactussen prikkel bosjes en kloofjes in de weg.
Toen op de terugweg nog een klein (snel) groen slangetje met een rode staart tegen gekomen (geen flauw idee wat dat was) en daarna nog een keer een Diamond shaped Rattle snake.
Dit keer zag ik hem wel ruim op tijd, dus heb ook iets betere foto's kunnen maken.
Het was dus een heel geslaagd hiking tochtje. Wel warm, het was tegen de 30 graden aan, maar gelukkig dat het hier best droog is, dus het is iets beter te doen dan in Nederland.
Ik begin mijn benen nu al te voelen, dus dat wordt morgen helemaal een groot feest. Maar lekker op de bank de avond doorbrengen en morgen weer lekker het vliegtuig in kruipen!

Ciao!!

Vrolijk Pasen iedereen nog trouwens!!