Solo!!!!
01 feb. 2010
vanuit
Whoehoeeee!!!!!
Vandaag ben ik solo gegaan!!!! Heerlijk!!!
Laat ik eerst maar bij het begin beginnen.
Gister (zaterdag) had ik mijn D11. Dat is je pre-solo check. Dan vlieg je met een andere instructeur en die moet dan beoordelen of het veilig is om jou solo te laten gaan. Eerst kreeg ik een Oral, mondelinge overhoring over van allerlei dingen die met het vliegen te maken hebben. Daarna de kist ingestapt en opgestegen. We zijn toen naar de North Eastern practice area gevlogen, daar een Practice Forced Landing gemaakt, (dan simuleer je dat je motor het niet meer doet en kom je tot iets van 30 meter boven de grond) en daarna meteen een Engine Failure After Take-off gedaan. Die gingen allebei goed, dus weer terug naar het veld. In het circuit normal landings, glide-in, flaps up landing en een go-around gemaakt, en toen de kist weer aan de grond gezet. Volgens de instructeur zou ik wel veilig solo kunnen, dus..........
Vandaag (zondag) rond een uur of 9 samen met m'n instructeur het vliegtuig ingestapt. Ik moest 2 landingen laten zien, eventjes nog een keer laten zien dat ik het kan. Toen terug naar de ramp gereden, deurtje open, instructeur eruit, deurtje dicht en weg was ik! (ja mam, helemaal alleen in het vliegtuig!!)
Naar het begin van de runway getaxied, klaring gekregen en onder het gebrul van een luide YEEAAHAAAAAA de throttle's naar voren geduwd en de lucht in gegaan!!
Mooi circuitje gevlogen, landing gemaakt, terug getaxied en weer opstijgen!! In totaal 3 landingen gemaakt, daarna terug naar de ramp getaxied, en toen begon het feest
Traditie is dat je das wordt afgeknipt door je instructeur, dus zodoende heb ik nu 1 das die uit 2 delen bestaat. Daarna ben ik op 2 schouders gehesen en naar de auto gedragen, in de auto terug naar het park toe, en toen van de auto naar het zwembad gedragen, waarna ik er sierlijk ben ingegooid
Heerlijke dag is dit!!!
Morgen weer lekker vliegen, eerst nog 1 vlucht met instructeur (gaan we naar een ander vliegveld want dat is nodig om solo buiten het circuit te gaan) en de vlucht daarop solo naar de practice area!! Heb er nu alweer heel veel zin in!!
Ik hou jullie op de hoogte!!
ps. op mijn hyves staat in het foto album Flying in the USA een filmpje van mijn solo. Is nog ff een snelle versie, als ik tijd heb ga ik hem iets meer bewerken.
En er staan een paar foto's in m'n nieuwe album Solo!!
Vandaag ben ik solo gegaan!!!! Heerlijk!!!
Laat ik eerst maar bij het begin beginnen.
Heerlijke dag is dit!!!
Ik hou jullie op de hoogte!!
En er staan een paar foto's in m'n nieuwe album Solo!!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}