nielsmorrien.reismee.nl

Litchfield - Kakadu National Park

Zaterdag zijn we naar Litchfield National Park geweest. We begonnen de dag met een Jumping Crocodile Cruise. Daar aangekomen kreeg ik eerst een phyton om m'n nek gewikkeld. Toen de Adelaide rivier op, opzoek naar krokodillen. 3 stuks gezien. De gidsen houden een stuk vlees aan een stok, en laten de krokodillen dan omhoog springen. Echt gaaf om te zien. Zat 1 krokodil van 4 meter bij! Toen Litchfield zelf in gereden. Een aantal watervallen bekeken en in een kreekje gezwommen. We kwamen ook langs een 5/6 meter hoge termieten heuvel. Volgens onze gids kan je termieten en Green Ants eten. Dus die heb ik ook geproefd. Termieten smaken naar peper, en green ants naar lime, echt het is waar! Om een uur of 6 waren we weer terug in Darwin.
Maandag en Dinsdag zijn we naar Kakadu National Park geweest.
Maandag 6 uur m'n bed uit. 7 uur werden we weer opgehaald. Dit keer zaten we met z'n 9e in een jeep, best wel krapjes maar ook wel weer gezellig, dus tjsah=P Mja..wij weer op weg. We gingen eerst weer naar de jumping Crock Cruise, dit keer van tevoren de grootste phyton die er was om m'n nek gehad(A) en daarna dus weer wat crocodilletjes gespot=P Dit keer was er een die echt met alle 4 z'n poten uit het water kwam, echt super gaaf om te zien!!!
Maar daarna op weg naar onze lunch plek. Heerlijk allemaal sandwiches gemaakt met vanalles en nog wat=P Heerlijk...(A) Toen op weg naar zo'n rots. Beetje Aboriginal kunst bekeken (muur schilderingen) en uitleg over gehad (nee ik ben nou geen Abbo kunst expert=P). Toen naar een andere berg/rots toe. Best wel een klim, maar eenmaal boven op was het ZO mooi!! Beetje kale rots, maar je had uitzicht over een heel groot deel van het park. Echt alleen maar groen, bomen en riviertjes. ZO mooi gewoon, en ook heerlijk stil. Het enige wat je hoort zijn de vogels en het water, dat is echt lekker. In Nederland heb je nauwelijks van die plekken Mja...'savonds iig gegeten met kangeroe vlees en weet ik wat voorn gezonde groente stoofpot=P Bij kaarslicht btw, want licht hadden ze daar nog niet uitgevonden volgens mij=P Volgende dag werden we wel weer heerlijk vroeg gewekt, om 6 uur kwam onze gids alweer roepen: Wake and shine!! dus wij met onze brakke kop ontbeten, maar het regende dus we waren redelijk snel wakker=P We gingen eerst naar zo'n waterval toe. Was eerst een uurtje ernaar toe rijden en toen een wandeling van iets van 45 minuten. Maar het regende (nog steeds) dus we waren best wel nat. En we liepen echt door van die bush bush, met allemaal van die graan stengels enzow, en die waren ook drijfnat. Dus wij waren binnen de kortste keren helemaal nat en zaten onder die graan dingen=P Maar eenmaal bij die waterval aangekomen, gingen we lekker zwemmen. Je kon tot onder de waterval zelf zwemmen (moest je wel hard zwemmen, mja...dat kan ik wel(A) Toen liepen we weer terug, en naar zo'n andere waterval (die er uurtje lopen vanaf zat) Daar ook weer gezwommen, maar ook helemaal naar boven geklommen. Dat was ook super gaaf!! Want je moest echt klimmen, over gladden rotsen enzow en vanalles. Maar toen kwamen we dus weer (drijfnat) bij de auto aan, soort van poging gedaan om droge kleren aan te trekken, maar omdat het regende (nogsteeds=P) werd alles al weer super snel nat. Maar toen op weg naar de laatste waterval (tussen door wel weer heerlijk gelunched=P). Onderweg daar naar toe stond er ietwat water op de weg, meerdere malen. Aantal keer 20 cm. Af en toe 60 cm, en 1x stond er 80 cm water op de weg, en vette stroming!! De jeep werd zelfs eventjes weggeduwd! Maar ook weer aangekomen bij de parkeerplaats van die waterval, zei de gids, jah als je de rivier aan je linker hand houd kom je vanzelf bij de waterval, het pad moet daar ongeveer ergens beginnen. Maar het halve pad was onderwater omdat er zoveel water was, dus wij lekker door die rivier heen baden op weg naar die waterval. Daar aangekomen konden we niet echt een zwemplek ontdekken (we liepen er trouwens al alleen in onze zwembroek heen, want het regende nog steeds sppr hard!) Dus wij weer helemaal op die waterval klimmen (m'n voeten waren ondertussen trouwens echt helemaal dood!! Kweet niet wat er mee is, maar niet heel goed=P) Boven aan nog heel stuk gelopen, en toen maar in het stroompje gevonden en beetje mee gedreven totaan de waterval. Toen weer naar beneden geklommen en weer opweg naar de auto. In de auto lekker uitlekken en weer opweg terug naar Darwin. Dus tsjah..nu nog 1 nachtje in Darwin, en dan morgen ochtend op weg richting het Noorden
En dan laat ik wel weer wat van me horen!
Ciao Niels