Adelaide - Perth (NL)
06 jan. 2008
vanuit
Vanochtend ben ik in Perth aangekomen. De reis was minder hard dan sommige hadden voorspeld dat het zou worden, dus dat viel wel weer mee.
We zijn de eerste dag omhoog gegaan naar Port Augusta, daar links af geslagen en toen via het binnenland opweg gegaan naar Ceduna. We hebben overnacht in de buurt van Kimba. Het rijden ging lekker. De zon brande wel fel, maar er was een redelijk sterke koude wind, dus dat was lekker verfrissend.
De tweede dag zijn we West Australië binnen gegaan. Vlak over de grens hebben we overnacht.
Er werd ons verteld dat het stuk van Ceduna tot Norseman (1200 km) het zwaarst zou zijn. Het viel voor ons gelukkig wel mee, lekker briesje door de auto. Wel was het uitzicht alleen maar van die kleine struikjes, niet veel meer, af en toe een reeks bomen, maar verder was het dood. Er stonden ook geen dorpjes in dat stuk, alleen maar roadhouses.
De derde dag kwamen we bij Norseman aan. We waren van plan boven langs naar Perth te gaan, maar dat kon niet ivm bos branden. Dus zijn we onderlangs gegaan, en een stuk boven Esperance overnacht.
De vierde dag zouden we al in Perth aankomen, maar we besloten 60 km voor Perth te stoppen, omdat het toch al redelijk laat was en het meeste al gesloten zou zijn.
Dus Vanochtend zijn we in Perth aangekomen, zometeen eens even de haven en het centrum uitchecken, en dan overmorgen ofzo weer opweg naar het Noorden.
Niels
Niels