Sydney verkennen
09 sep. 2007
vanuit
heey allemaal!
ik heb weer het een en ander beleefd dus ik dacht laat ik maar weer eens een blog schrijven.
donderdag hadden we om half 2 de introductie. dus 's ochtends hadden we alle tijd. We hebben dus eerst een beetje door Sydney gelopen en uitgekomen bij Darling Bay. Een 'klein' haventje in Sydney. Sydney zelf is wel een mooie stad, veel lager dan Hong Kong, maar toch nog wel veel hoog bouw. Het verkeer in Sydney is ook best wel wennen. Ze rijden aan de verkeerde kant en alles gaat door elkaar heen.
Om half 2 waren we dus bij het gebouw van Work and Travel. Daar kregen we onze introductie. We kregen allemaal informatie over werken, onderdak, auto's, het landschap en van nog veel meer. Ook kregen we onze sim kaart en bankrekening. Na de intro hebben Patrick en ik meteen een baantje geregeld. Het is wel niet elke dag gegarandeerd werk maar het is toch wat, en onder tussen kijken we wel naar wat anders.
Vrijdag hebben we het een en ander geregeld voor ons onderdak, want vrijdag avond zou onze laatste nacht in dit hostel zijn. Daarna gingen we kijken of we bij het opera house konden komen. We liepen richting het Opera house en kwamen o.a. door de Botanic gardens. Een heel mooi park met allerlij soorten dieren. Maar halverwege het park stond een groot hek, de rest van het park en het Opera house was afgezet vanwege APEC (Bush en co waren in de stad...)
Toen zijn we maar (met hele grote omwegen vanwege alle afsluitingen) naar de haven gelopen die aan Harbour Bridge ligt. Daar hadden we wel mooi uitzicht op het Opera house, wat veel kleiner is dan ik me had voorgesteld. 's Avonds hebben we met een aantal spaghetti gemaakt in de gezamelijke keuken van het hostel en dat smaakte wel goed.
Gister (zaterdag) moesten we om 10 uur uitchecken. Daarna zijn me met volle bepakking naar het volgende hostel gelopen. Daar de spullen uitgestald. Patrick en ik zijn toen 's middags met de ferry naar Manly gegaan. De toch was echt heel mooi, je zag de skyline van Sydney en ook veel natuur. In Manly zijn we een stuk het national park in gelopen, wat ook heel mooi was. 's Avonds zijn we weer terug gegaan en onder weg nog wat gegeten.
En vandaag gaan we maar kijken wat we gaan doen. En ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar ik ben blij als ik maandag kan gaan werken. Want het is echt een raar gevoel dat je alleen maar geld uitgeeft en er geen geld binnen komt. Maarja, daar gaan we maandag dus verandering in brengen
Ik hou jullie op de hoogte van mijn doen en laten!
btw, het weer is hier echt raar, het ene moment regent het heel hard en het volgende moment schijnt de zon weer. Het is denk ik (nog) niet veel beter dan in Nederland. Maar daar zal ook wel verandering in komen!
Keep you posted and No Worry's
Niels
Ik hou jullie op de hoogte van mijn doen en laten!
Keep you posted and No Worry's
Niels